Kávé kisokos 2.
A kávé és a spanyolok
Az olaszoktól eltérően, a spanyolok nem külön fogyasztják a kávét, hanem előszeretettel esznek finom süteményeket kísérőként. Kedvelt "kávékorcsolya" a banánkenyér és a diós brownie.
Habár a fekete ital fogyasztása itt nem annyira magától értetődő és alap dolog, mint a csizmaországban, nem maradunk jó kávé nélkül itt sem.
A spanyol kávé jóval keserűbb ízvilágú, mint ahogyan itthon fogyasztjuk. Ez az úgynevezett "torrefacto" módszernek tulajdonítható.
A torrefacto története érdekes, és a spanyol polgárháborúhoz kapcsolódik. A spanyol pörkölőmesterek a pörkölési folyamat során 70/30 arányban cukrot adnak a keverékhez. Ennek köszönhetően az eredmény egy még krémesebb, testesebb kávé, karamelles ízvilággal. Ez a helyiek között a mai napig annyira népszerű, hogy aki "normál" kávét szeretne fogyasztani, annak egy speciális kávézóba kell ellátogatnia ehhez.
"... egy még krémesebb, testesebb kávé, karamelles ízvilággal."