Kávé kisokos 2.

2019.03.26
Kisokosunk második része egy szintén latin ország kávézási szokásairól szól. Kisokosunk részei során megismerheted, felfrissítheted tudásodat eme népszerű és változatos itallal kapcsolatosan... akár egy csésze frissen főtt fekete mellett. :)

A kávé és a spanyolok

Az olaszoktól eltérően, a spanyolok nem külön fogyasztják a kávét, hanem előszeretettel esznek finom süteményeket kísérőként. Kedvelt "kávékorcsolya" a banánkenyér és a diós brownie.

Habár a fekete ital fogyasztása itt nem annyira magától értetődő és alap dolog, mint a csizmaországban, nem maradunk jó kávé nélkül itt sem.

A spanyol kávé jóval keserűbb ízvilágú, mint ahogyan itthon fogyasztjuk. Ez az úgynevezett "torrefacto" módszernek tulajdonítható.


A torrefacto története érdekes, és a spanyol polgárháborúhoz kapcsolódik.  A spanyol pörkölőmesterek a pörkölési folyamat során 70/30 arányban cukrot adnak a keverékhez.  Ennek  köszönhetően az eredmény egy még krémesebb, testesebb kávé, karamelles ízvilággal. Ez a helyiek között a mai napig annyira népszerű, hogy aki "normál" kávét szeretne fogyasztani, annak egy speciális kávézóba kell ellátogatnia ehhez.

"... egy még krémesebb, testesebb kávé, karamelles ízvilággal."

Akkor lássuk is, hogyan készítik el 5 legnépszerűbb kávékülönlegességüket a spanyolok.

ÉDES OTTHON kávézó és lakberendezési stúdió
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el