Kávé kisokos 1.

2019.03.12
Blogunk első bejegyzése mi másról is szólhatna, mint magáról a kávéról. Kisokosunk részei során megismerheted, felfrissítheted tudásodat eme népszerű és változatos itallal kapcsolatosan... akár egy csésze frissen főtt fekete mellett. :)

Kik is jutnak legelőször eszünkbe róla, ha nem az olaszok? Kezdjük is velük!

A kávé és az olaszok

Manapság a kávénak rengeteg fajtája és elkészítési módja ismert. Ezek közül az egyik legizgalmasabb és leghagyományosabb vonal mindenképp az olasz.

A milánói Luigi Bezzera és 1901 óta Olaszországban a kávé az az eszpresszó ("espresso").


Az előző sorokból érezhetjük, hogy bizony a taljánok nem viccelnek az eszpresszóval,

Ha, azt mondod egy olasz bárban, hogy "Kérek szépen egy kávét!", akkor kihozzák neked a cukor és tejmentes ("fekete"), szigorú szabályok szerint elkészített italt.

Ebben a verzióban a felhasznált kávé mennyisége 7 ± 0,5 gramm, a kifolyó víz hőmérséklete 88° ± 2°C, a kávé hőmérséklete: 67°C ± 3°C, a főzés során a víznyomás 9 ± 1 bar, a csapolás ideje 25 ± 5 másodperc. Állaga testes és sűrű, melynek tetején mogyorószínű, selymes krémes réteg pihen és hagyományosan 70 ml-es 35-40°C hőmérsékletre melegített csészében érkezik.

"... legizgalmasabb és leghagyományosabb vonal..."

Az előző sorokból érezhetjük, hogy bizony a taljánok nem viccelnek az eszpresszóval,

melyet ők csak caffè-nak hívnak.

forrás: https://diningguide.hu/gianni-az-olasz-kave-nem-ez/

ÉDES OTTHON kávézó és lakberendezési stúdió
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el