Kopi Luwak elkészítése

2019.04.09
Idén februárban volt szerencsém eme különleges kávé, azaz a Luwak kávé őshazájába ellátogatnom Indonéziába, azon belül Bali szigetére.

Kávé kisokosunk 2. részében megismerkedhettetek a világ legdrágább kávéival. Most a 4. helyezett, azaz a Kopi Luwak - helyesebben Luwak kávé - elkészítését mutatom meg egy rövid videóban.

Ámde előtte frissítsük fel, mit is kell tudni erről a különleges feketéről!


A világ egyik legexkluzívabb kávéfajtájából csupán néhány száz kiló készül évente. Különlegességét az adja, hogy egy macskafajta közreműködése is szükséges a megfelelő állag kialakításához. Egészen konkrétan a macska ürülékéből válogatják a babszemeket, melyekből a kávét készül.

A bundás jószág csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról. Szakértelmére jó pár tízezer év gyakorlata a biztosíték. A kitüntetett kávészemek aztán szépen, lassan végigcsorognak az emlős emésztőrendszerén. A bab azonban nem oldódik fel, ellenben a benne lévő fehérjékkel, amelyek apró szakaszokra töredeznek, bizonyos anyagok pedig egyszerűen eltűnnek belőle. 

"... csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról."

Miután a bogyó távozik az állat szervezetéből, a kávétermelők összeszedik a salakanyagnak tűnő kincset, lemossák, enyhén megpörkölik.

Lágy íze leginkább a csokoládé aromájára hasonlít, amit a torok hátsó szegletében érezhetnek hosszú perceken keresztül a szerencsések.

Sajnos idén nem volt lehetőségem ellátogatni a Balin található macskafarmra, de remélem jövőre megnézhetem őket és arról is készülhet egy remek blog bejegyzés.

Addig is fogadjátok szeretettel videómat, ahol bemutatom a kedves olvasóknak, követőknek, hogy hogyan készítem el otthon ezt a kis különlegességet, némi extrával tálalva! :)

ÉDES OTTHON kávézó és lakberendezési stúdió
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el